Старт на Viber Commercial Account в България

Viber commercial account

Старт на Viber Commercial Account в България

В ерата на подем и развитие на комуникацията в глобален мащаб, бизнесите се опитват да предложат на своите клиенти все повече начини за ангажиране с тяхната търговска марка.

От своя страна потребителите държат буквално в ръцете си безброй възможности за осъществяване на контакт с любимите си магазини по всяко време.

Еволюцията на взаимодействие между бизнесите и потребителите продължава

През последната година Viber лансира различни нови функционалности в помощ на бизнесите за увеличаване на потребителската ангажираност. Най-новата от тях, която предстои да стартира с пълна сила в началото на 2023 се нарича Viber търговски акаунт. Този специален акаунт, който ще бъде хостван под един мета бизнес обект, ще съдържа цялата необходима информация за бранда, услугите, които той предлага и всички канали за комуникация (като бизнес съобщения и ботове).

Viber message

В момента Viber предоставя така наречения бизнес акаунт. При него само бизнесите могат да започват диалог с клиентите си, докато при Viber търговски акаунт, бизнесите ще разполагат със своего рода собствен мини уеб-сайт и така ще станат доста по-достъпни.  Клиентите ще имат възможност да ги търсят и намират, което ще допринесе за по-високата клиентска удовлетвореност, по-голям брой конверсии за бизнесите и по-целенасочена комуникация.

Търговският акаунт на Viber ще подобри видимостта на брандовете, предлагайки достъп само до проверени бизнеси като по този начин ще повиши доверието и сигурността на потребителите.

Въпреки че този нов продукт на Viber все още се разработва, фирмата предлага възможност да бъде изпробван в България още от Ноември тази година.

Който търси във Viber – ще намери

На страницата на търговския акаунт потребителят ще вижда и ще може да се ангажира със следните полета:

  • Име на акаунта
  • Лого
  • Описание
  • Телефон
  • Уебсайт
  • Aдрес
  • “Blue tick” етикет
  • Секция за чатове, която ще показва наличния BM чат, където потребителите ще могат да започнат нов разговор.

След пълното стартиране, повече канали за комуникация и информационни полета ще бъдат добавени към страницата (например чатботове), резервации, локации, връзки с бизнеса и др.

Потребителите ще могат да търсят търговски акаунти (бизнеси) проактивно, като напишат името на бизнеса в основната търсачка на Viber. А в случай, че вече си чатят с даден бизнес, ще могат да щракнат върху нова иконка, за да получат достъп до неговия търговски акаунт. Потребителите също ще могат да споделят и препоръчват търговски акаунти помежду си.

Viber-business-and-commercial-account

Viber-business-and-commercial-account

В заключение можем да кажем, че брандовете, които вече имат консистентна бизнес стратегия, могат да постигнат още по-добри крайни резултати с помощта на търговския акаунт на Viber.

Търсенето на по-бързо, удобно и персонализирано изживяване от клиентите за в бъдеще ще нараства и  нашите партньори от Viber знаят това. Те се грижат както за клиентската удовлетвореност, така и за това бизнесите да бъдат доволни.